» Från skog till ridbana

Tänkte berätta för er hur vi gjorde våran ridbana. Vi har både traktorer, grävare och det mesta för att kunna göra markarbetet, så vi kommer relativt billigt undan, det som kosta var bränslet och lite eget slit och jobb.
 
Först var det bara sly och småträd (igenvuxet) där vi planerade att sätta ridbanan, så Pralle och Tommy var och röjde upp rätt rejält innan vi kunde börja planera hur stor den skulle bli. Tyvärr så tänkte jag inte på att ta kort på "skogen" innan dem hann röja undan det mesta. Därefter var det att måtta till hur stor den skulle vara, vi började med måtten 20x40m.
 
Sedan skalade vi av gräset/skogen och det var relativt fin sand under, men vi har även lagt på mer sand som finns på gården, så vi fick till önskat underlag. Sen därefter har fått gå och plocka lite sten och rötter eftersom då man harvar så kommer det upp lite. Men är superglad att få en ridbana och kunna träna dressyr eller lite hoppning på :D
 
 
Röjer undan förfullt, mindre träd och sly blev ett minne blott..
 
Mätte upp med hagpinnar på hur ca stor den skulle bli. 
 
 Skala av övre lagret på skogen/gräset.
 
På med lite mer sand tills vi fick ett underlag som vi tyckte var bra.
 
Ridbanan har nu måttet 20x40 sen har vi plaststolpar och vanligt stängseltråd just nu. Men vi planerar att försöka göra ridbanan lite större och även sätta trästaket :)
 
 
//Jackie